010 - 798 05 56

Echtscheidingsadvocaat nodig in Rotterdam?

 

Alimentatieplicht | Hoe zit dat precies

Tijdens een huwelijk is er een belofte gemaakt om voor elkaar te zorgen, sociaal en financieel. Na het scheiden blijft de financiële verplichting om voor elkaar en de kinderen te zorgen bestaan in de vorm van de alimentatieplicht. De niet-verzorgende ouder betaalt mee aan het levensonderhoud van de kinderen middels kinderalimentatie, dit is de ouder verplicht totdat de kinderen 21 jaar zijn.

Partneralimentatie

Mocht het zo zijn dat de ene partner moeilijk rondkomt en de andere partner een hoger inkomen heeft, dan kan ook hier een onderhoudsplicht zijn. Deze verplichte financiële steun tussen ex-partners wordt partneralimentatie genoemd. De duur van de alimentatieplicht kan worden vastgesteld door de rechter of het kan onderling bepaald worden. Is dit niet gebeurd, dan gelden er wettelijke regels. Wanneer een huwelijk langer dan vijf jaar heeft geduurd, of het huwelijk heeft kinderen voortgebracht, dan is er een alimentatieplicht van twaalf jaar. Zijn er geen kinderen en heeft het huwelijk maximaal vijf jaar geduurd, dan moet er net zo lang betaald worden als de lengte van het huwelijk. De verplichting kan worden verlengd middels een aanvraag bij de rechter. Deze vervalt wanneer de te onderhouden partner met een ander gaat samenwonen of gaat trouwen. Is de betalende partner het niet met de verplichting eens, dan moet diegene dat door middel van een advocaat aankaarten.

Wilt u graag meer weten over de rechten en plichten omtrent alimentatie? Bekijk dan eens onze pagina over alimentatie of neem contant op.

Waarom kiest u voor ons?

  • No nonsense praktijk
  • Internationaal georiënteerd
  • Persoonlijke betrokkenheid

U kunt bij ons terecht voor:

  • Echtscheiding
  • Ouderlijk gezag
  • Omgangsregeling en zorgregeling
  • Afwikkeling huwelijksvoorwaarden
  • Kinder- en partneralimentatie
  • Erfrechtelijke problemen

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Diensten

• Personenrecht
• Familierecht
• Alimentatie
• Erfrecht
• Omgangsregeling
• Echtscheiding
• Huwelijkse voorwaarden

Werkgebied

Stadscentrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hilligersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Feijenoord, Ijsselmonde, Pernis, Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Schiedam, Vlaardingen en Hoek van Holland.

Hoofdvestiging